Hembygdsföreningens årsmöte

När hembygdsföreningen träffades till årsmöte 25.2 kom äntligen vintern. Fastän minusgrader ute var stämningen varm och hjärtlig i Församlingsgården. Till föreningens ordförande omvaldes Magnus Thorell och till nya styrelseledamöter Mikael Grönhage, Rolf Carlsson och Klas-Peter Suneson.

Från årets olika program kan nämnas Valborgsfirandet, vårvandringen och den välbesökta hembygdsfesten i augusti. Dessutom har ett antal olika trivselträffar arrangerats, t.ex. med Janne Göthberg, som berättade om sjöfarten på Vättern.

Föreningen, som har ca 370 medlemmar, sköter Hembygdsgården och Banvaktsstugan med olika utställningar, samt underhåller och vårdar ett antal historiskt viktiga platser i bygden, t.ex. milstenen vid Krabberyd. Under året har också en genomgång skett av alla de filmer och ljudband som finns bevarade om bygdens historia.

Efter servering och lotterier visade Ulf Petersson filmklipp från inspelningar med Göran Åberg, föreningens hedersordförande, som avled förra året. I ett av klippen berättade Göran om hur storkommunen planerade att göra hela bankerydsdalen till industriområde och hur detta stoppades med lokala protester.

Fastän kallt och snöigt ute avslutades programmet med att de avgående styrelseledamöterna Lasse Gustafsson, Åke Berggren och Lasse Wallin avtackades med en vårlig blomsterbukett.

Kommentarer inaktiverade.